Häll av, skölj och låt linserna rinna av väl. Blanda alla torra ingredienser och linserna i en bunke. Skölj linserna och lägg dem i blöt över natten, eller minst 12 timmar (eller häll kokhett vatten över dem och låt stå 1 timme). 0,75 dl torkade rödalinser. 0,75 dl torkade rödalinser 0,5 dl linfrön 1,5 dl pumpakärnor 1,5 msk fiberhusk 0,75 tsk salt 0,5 tsk chiliflakes 1,5 tsk spiskummin 1 msk olivolja 2 dl kokande vatten ev flingsalt att strö över
) Pizzasallad smakar hur gott som helst till lasagne, men tyvärr hade jag inte förberett sådan, så det blev en snabbvariant med riven morot, strimlad vitkål och rödkål samt filéead apelsin och apelsinsaft
Blanda de kokta, avrunna linsernamed hackad mynta, hackad vitlök och hälften av citronskalet. Kärna ur och skär äpplet i bitar, och blanda med hälften av citronsaften
Varva sedan fyllningen medlasagneplattor och strö cheddarost på toppen. Blanda den avsvalnade spenatblandningen med ricottan, fetaosten och muskot och krydda med salt och peppar
Varva fyllningen medlasagneplattor i en ugnsfast form. Lasagneplattor. Börja medlinserna. Krydda med lantbuljong, oregano och rökt paprika och låt puttra i ca tio minuter
När linserna kokat klart, rör med dem med. Jag kände för vegetariskt, så idag blev vegetariska biffar till middag med stekt halloumi, broccoli och bladspenat
Mustig, vegetarisk lasagnemed både svamp och linser. Lägg i lite tomatsås, sedan lasagneplattor, svampsås, lasagneplattor, tomatsås… Toppa med den rivna osten
Denna bönlasagne är en riktigt proteinbomb med flera olika proteinkällor från bönor och linser. För att lugna alla oroliga proteinfantaster kommer här därför en lasagne som är fullproppad med proteiner
Avsluta med sås. Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Rör ner 2 1/2 dl av osten och smaksätt med salt. 9 lasagneplattor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.