Mina favoriter

Mina favoriter

  • 12 Recept
Mina favoriter
Vietnamesiska vårrullar

Vietnamesiska vårrullar

Mycket rull. Mycket smak. Mycket mycket gott. Det är ganska lätt mat, och det gäller att få i sig en hel del volym om man skall bli mätt, det passar därför också bra som förrätt men vi åt som middag
Goi Cuon - fyllda risrullar.

Goi Cuon - fyllda risrullar.

Sviiingoda. 4 portioner500 g extra stora räkor med skal300 g strimlat fläskkött gärna marinerat100 g glas- eller risnudlar280 g böngroddar på burk2 tsk olja, gärna sesamolja3 krm salt1 krm vitpeppar200 g urkärnad gurka, i stavar2 krm chilipeppar8 rispapper eller wraps1 liter strimlad sallad1 dl korianderbladTillbehör
Pho Bo- Risnudelsoppa med nötkött

Pho Bo- Risnudelsoppa med nötkött

Vietnamesisk nationalrätt. 2 l vatten. 3 msk köttfond. 1 gul lök. 3 hela kryddnejlikor. 5 cm färsk ingefära. 2 st stjärnanis
Ungsbakad torskrygg med pepparrot och brynt smör

Ungsbakad torskrygg med pepparrot och brynt smör

Riktigt snabblagad lyxmat4 Personer600gr torskrygg25 gr smörpepparotsalt, socker och pepparsalta och sockra torskryggarna några timmar innan det är dags att laga den
KYCKLING PROVENCALE

KYCKLING PROVENCALE

Idag kommer en ny kategori här på bloggen. Min man har bestämt sig för Beach 2013 och därför kommer det att bli lite lättare mat här på bloggen
Dubbelmarinerad fläskfilé

Dubbelmarinerad fläskfilé

Sätt ugnen på 175°. Dagen före festen. Putsa fläskfiléerna. Krydda och bryn runt om i smör. Lägg över i en ugnssäker form
Kallmarinerad fläskfilé

Kallmarinerad fläskfilé

Kallmarinerad fläskfilé. 1 kg fläskfilé (2 st). 1,5 msk smör till stekning. 0,5 tsk salt. 1 tsk peppar. Marinad
Mumsig fredagsmiddag och en mindre god Semla

Mumsig fredagsmiddag och en mindre god Semla

Hej Söndagskväll. Kanske lite knasigt att lägga upp receptet på fredagsmiddagen först på söndag kväll, men jag får "skylla" på att vi haft en ytterst aktiv och social helg med goda vänner och därmed har det inte funnits tid
Pizzamuffins

Pizzamuffins

Sätt ugnen på 175°C. Blanda ihop vetemjöl, grahamsmjöl, salt, oregano och bakpulver i en bunke. Vispa i en annan bunke ihop ägg, flytande Milda och filmjölk