100 g vannameiräkor, råa och skalade (ASC-märkta). 12-3 msk olja. 1100 g vannameiräkor, råa och skalade (ASC-märkta) 100 g fläskkarré 60 g risnudlar, okokta och tunna 2-3 msk olja 10 g vitlök, finhackad 10 g färsk ingefära, finhackad 15 g salladslök, vita delen i skivor 5 lime leaves, finstrimlade 40 g jordnötter, hackade 10 g färsk koriander, stjälkar och blad (grovhackade) salt vitpeppar
ca 12-16 skalade potatisar beroende på storlek. 4-5 dl gräddmjölk el matlagningsgrädde. ca 12-16 skalade potatisar beroende på storlek. 4-5 dl gräddmjölk el matlagningsgrädde
Cheddar-lasange. Gratinera i ugnen på 175 grader ca 15-20 minuter. Lägg det i en form, täck med aluminiumfolie och låt gå i ugnen ca 15-20 minuter. 15-20 minuter
Grekisk gyros- eller souvlakikrydda. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 4-5 bitar. Lägg på kött, tomater, gurka, lök och sist 2-3 matskedar yoghurt
Se till att köttet inte får steka för länge eller vara inne för länge i ugnen -då blir det torrt. -) Riset blir oxå mycket finare när man lägger grönsakerna i än om man serverar det vid sidan om
Smaka av med lite soja, svart- och vitpeppar. Kolla att köttet är mört - då är det klart. Biffar och sås på plats - in i ugnen och ta det lugnt ett tag
)Hur som haver så blev det lite nya grytor, stekjärn och annat köksgeråd som fick ny adress, Håkan shoppade loss till cykeln och besvikelsen var stor när vi inte såg till varken Morgan, Ola-Conny eller Boris i gångarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.