I söndags var det dags för matlådefix igen och den här gången blev det en krämig kycklinggratäng. Snabbt, enkelt och gott - som vanligt när jag lagar mat alltså
En rätt som ingen i familjen kan motstå är grillade kycklingspett med jordnötssås, kyckling satay. Kycklinglårfilé, som blir mört och saftigt, marineras skuren i bitar i färsk ingefära, vitlök, mald koriande, chili, soja, lime och sesamsolja
I dag så tänkte jag att jag skulle testa något somjag aldrig har testat att göra själv någon gång, för ibland så kan man bli så där vansinigt sugenpå vissa saker och idag var en sån dag när jagfick det där suget efter dillstuvad potatisDETTA BEHÖVER DU
Idag testade vi nästa maträtt i Coops ekologiska matkasse. Vi är inte särskilt imponerade av matkassen hittills, det skulle vara mest ekologiskt men varken laxen igår eller kycklingen idag var ekologiska
Jag har soltorkade tomater i, dom kan uteslutas om man inte gillar det eller bytas till färska. Vispa ihop färskost och grädde, blanda i strimlade soltorkade tomater och häll sen i formen
Tillsätt de hela tomaterna, paprikan och löken. Tillsätt kryddorna och tomatpure. 1 brk hela tomater. 1-2 msk tomatpurè. 2 -3 dl vispgrädde(för magrare variant ta matlagningsgrädde)
Sätt ugnen på 225 gr. Koka riset i lättsaltat vatten enligt beskrivning på rispaketet. Skär kasslern i tärningar eller stavar och bryn den i 4 tsk flytande margarin eller olja
Så här gör du. 30 minuter. Vispa ihop ägget med mjölet och hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, vispa upp och låt smeten stå och svälla i en timme
Och eftersom vår persiljeplanta har tagit över lika mycke plats som en hel tomatplanta (no kidding) så var inte Erik svårövertalad på att vi måste använda den till något
Alla mina matrecept hittar du HÄR >> 2 dl vatten. Gräddsås på buljongtärning - ger 5 dl färdig sås. En enkel gräddsås som blir gräddig och god även fast den enbart innehåller ca 20% grädde