Tryck försiktigt ut pralinerna ur formen. Upprepa 1-2 gånger (jag upptäckte att med en ganska mjuk fyllning behövs nog 3 penslingar, annars trycker man lätt sönder pralinerna). 1-2 gånger (jag upptäckte att med en ganska mjuk fyllning behövs nog 3 penslingar, annars trycker man lätt sönder pralinerna)
De här pralinerna blev riktigt lyckade. Mjuk kolaTill ca 24 praliner. ca 24 praliner. De består av ett mörkchokladskal fyllt med mjuk kola smaksatt med lakrits, det blev en väldigt god kombination
Minska på kryddorna i pralinerna om du vill ha en mildare choklad. Kryddiga chokladpralinerca 9 st, beroende på storlek45 g mörk choklad (70%)1 msk kokosolja1/2 msk vatten1/2 krm salt1/2 krm cayennepeppar1/2 krm ingefära (pulver)1/2 krm kanel1. Tryck ut pralinerna efter ca 1 timme
Citronpraliner enligt Chokladfabrikens recept. Låt pralinerna stelna i kylen. Ovanstående måttangivelser är dessutom halverade då originalreceptet räcker till måååånga praliner
Idag har jag varit på lediga sidan, laddar inför en jobbhelg utöver det vanliga. Det kommer bli grymt kul, har inget problem att jobba när det är massor med folk, men däremot att handla när det är mycket folk, det försöker jag att undvika så gott det går
Det har inte bara gjorts kola, det blev lite praliner också. Mintpraliner och kardemummapraliner. Kardemummapralinerna uppfann jag i höstas, men de blev lite söta när både skal och fyllning var med vit choklad
Här blev det praliner fyllda med nougattryffel & krokant. Perfekt gåva vare sig till sin far eller när man blir bjuden på julbord för praliner imponerar på dem flesta och så kan man variera dem i olika former och smaker
fira in helgen med en tryffel, eller två. Trots att jag är väldigt förtjust i lakrits, har jag inte riktigt hängt på den här “lakritstrenden” som råder
Gjorde lite härliga mjölkchokladpraliner med daimtryffel lagom till julafton. ev kakao att rulla i om man inte använder det som fyllning i chokladpraliner
Att göra egna praliner är inte så svårt. Tänk att få göra sina egna praliner med sina favirotsmaker. När botten stelnar plockar du ut pralinerna ur formen och putsar till dem så de blir jämna och fina
Ett nr av buffé innehöll detta recept som jag kände mig tvungen att prova. De blev väldigt goda tryfflar, dock tycker jag konsistensen blev lite för "seg", vilket inte känns så tryffligt
Ett experiment som blev sådär. -) Viol är gott ibland men det blev lite väl konstgjord smak i dessa. Själva principen däremot, att minska på mängden grädde i förhållande till chokladen gjorde att tryfflarna kunde göras i silikonfomar