Denna smörgåstårta har jag ätit under hela min uppväxt och jag tycker om den mer nu än någonsin. Smörgåstårtan är utan tvekan godast dag tre när smakerna har satt sig ordentligt
Smörgåstårta kan verkligen vara hur gott som helst, självklart beroende på vad den innehåller. Själv gillar jag de med lax och räkor/kräftstjärtar bäst
Börja med att blanda ihop de olika fyllningarna. Hacka äggen och skaldjuren. Klipp gräslöken. Ta så mycket curry du vill, jag brukar ta tills fyllningen fått lite färg
Börja med att blanda ihop ingredienserna till fyllningarna i olika skålar. Lägg ut 2 hönökakehalvor bredvid varann så att det ser ut som att de sitter ihop
Skär av bröden så att två gånger bredden blir lika med längden. Då blir tårtan en kvadrat. Förväll morötter och purjolök i kokande lättsaltat vatten ca 3 minuter
) nivå och blev då lite sugen på att göra en egen smörgåstårta. Dekorera smörgåstårtan innan servering med gurkskivor, körsbärstomater, ost, handskalade räkor och ägg
20 Jun. 10. 20. Smörgåstårta nr 1. 0kommentarer. Så var det smörgåstårtedags igen. Så här blev nummer 1. Den har en fyllning på coleslaw och en leverpastejsfyllning och sen dekorerad med rostbiff, skinka, fetaost och grönsaker
Klä smörgåstårtan med gurkskivor runt om på kanten. Skär bort kanterna på brödet. Lägg 6 skivor bröd (2*3) tätt ihop på ett fat (lägg två hela skivor längs med mitten på tårtan, skär tre skivor i halvor till kanterna och en skiva i fyra delar till hörnen)
Täck hela smörgåstårtan med denna röra. Till fyllningen. Vispa grädden. Blanda gräddfil, citronmajonnäs, vispad grädde, tomatketchup, bostongurka, gräslöken, svartpeppar i en skål
Skär bort alla kanter på brödet. Lager 1. Hårdkoka 10 av äggen. Lägg 12 skivor bröd på en ugnsplåt. Skala och hacka äggen, blanda dem med kaviar och 1 dl vispgrädde
Den här smörgåstårtan gjorde jag till far i helgen. Plastfolien är ens bästa vän i dessa lägen, så med en tajt inlindning slapp smörgåstårtan se fullständigt vanskapt ut dagen efter