Gaeng Ped Ingredienser1 kycklingfilé1- 1 ½ msk red currypaste1 burk (400ml) kokosmjölk1 msk fisksås (fish sauce)½ tsk socker½ dl bambuskott3 msk skivade vattenkastanjer½ morot½ röd paprika½ grön paprika2st limeblad Matskafferiet
Kycklinggryta med kokosmjölk och Sweet-Chilisås Ingredienser2st kycklingfiléer1 msk olivolja1 tsk paprikakrydda400ml kokosmjölk3 msk sweet-chilisås1 tsk röd curry paste½ röd paprika5st färska champinjoner½ liten burk vattenkastanjer½ liten burk bambuskott1 liten gul morot1 liten orange morot1/3 bukett färsk broccolica 100g färska haricot verts½ rödlök½ limesalt och svartpeppar Matskafferiet
Thaigryta med kyckling, ananas och mynta Skala och hacka vitlöksklyftorna. Strimla kycklingen. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Bryn kycklingstrimlorna i olja, tillsätt vitlök och röd curry och låt det fräsa med i en halv minut www.matklubben.se