Bind upp köttet med bindgarn, för att köttet ska få en jämnare tillagning. Blanda peppar, chiliflakes, spiskummin, flingsalt, rörsocker och riven vitlök, och gnid in i köttet
Påminner mycket om Pulled Pork fast där är det ju fläskkött man använder, här är det nöt. Bryn köttet i en gryta med olja/smör på hög temperatur tills det börjar få fin färg, salta lite
Bryn köttet. Gott i kyliga tider. Ingredienser. 1,5 kg högrev3 gula lökarnågra vitlöksklyftor2 lagerblad1-2 jalapeño - beroende på styrka1 -2 tsk spiskumminmånga drag på pepparkvarnensalt1-3 chilipulver 1-2 msk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)1-2 msk Worchestersås1 flaska mörkt öl100 gr mörk chokladGör så här
Om du vill använda skyn till sås är det viktigt att välja en ugnssäker form som har ungefär samma storlek som köttbiten annars kommer all köttsaft dunsta bort
Kassler är något som går hem hos alla här hemma. Så enkelt att ha att göra med. Behövs inte kryddas, marineras osv och passar till det mesta som ris, pasta och potatis
Jag har ju gjort köttgryta många gånger förut men då använt mig av högrev för det mesta. Kommer ni över ett sånt köttstycke någon gång så tycker jag absolut ni ska testa denna grytan
Skär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp och skumma av noga