Ingredienser Portioner. 6 Matjes på sked 200 g klassisk matjessill 3 ägg 1 silverlök 100 g smör (till stekning av lök och att bryna) 2 dl crème fraiche 2 msk hackad gräslök 50 g prästost Sillpotatis 6 små mandel- eller färskpotatisar 1 dl crème fraiche 1 citron 1 liten rödlök 240 g valfri sill (t ex fransk löksill eller ingefära & lime) ca 1 msk små dillkvistar Silltaco 420 g 5-minuterssill i filéer ca 4 medium tortillabröd 1 litet romansalladshuvud eller gemsallad 50 g smörgåskrasse 1 liten gurka srirachamajonnäs Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
I år är det rosa gin som gäller. 2 dl socker. 5 dl vatten,. ½ kg rabarber. 100 g jordgubbar eller hallon. Koka alla ingredienser ca 20 min, eller tills rabarbern blivit mjuk
Rör smör och socker poröst. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver, och rör ner i smeten. Blanda i apelsinskal och gräddfil, och rör om till en smet
Busenkelt att göra hemma själv. 375 g socker 150 g vatten 125 g glykos 166 g hallonpuré 8 g citronsyra 32 g gelatinblad 1tsk röd karamellfärg Koka socker, glykos och vatten till 140 grader
Skala räkorna. Ta fram tre skålar och häll upp mjöl, uppvispat ägg och ströbröd i var och en av dem. Vänd räkorna en och en först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd