Detta fick mina torsdagsgäster erfara när de kom för att hänga med sin små godingar. Jag vet att det bara är vår, men i onsdags fick jag sommarfeeling och blev sugen på sommarmat
1. fräs lök, vitlök, chili, fänkål & morotsslantar i en järngryta tillsammans med smör. 2. späd buljongen i lite vatten i grytan & häll i matlagningsvinet låt puttra lite
Wallenbergare är fluffiga och lyxiga pannbiffar gjorda på kalvfärs och vispgrädde. Rätten är uppkallad efter bankdirektören Marcus Wallenberg, vars svärfar var läkaren och kokboksförfattaren Charles Emil Hagdahl
1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Palsernacksstomp. Skala potatis och palsternacka och skär i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten ca 15 minuter eller tills de har mjuknat
"Everything you see I owe to spaghetti" - Sophia Loren 2 pers3 dl frysta (tinade) ärtor1 dl cashewnötter, rostade och finhackade1 dl riven parmesan2 msk olivoljahackad färsk mynta (kan bytas ut mot torkad)salt och nymalen svartpepparSpartanska varianten
Vegodags igen kära ni. Idag tänkte jag bjuda på potatisbullar med lite extra stuns av både ärtor, fetaost och persilja, smaksatta med en härlig kryddblandning
Det här receptet kommer från AXAs havregrynspaket, men det är ganska behändigt att ha det på bloggen också, ifall att havregrynen har flyttats över till en glasburk eller nåt