Äppelmos Skär bort i delar från kärnhuset och tärna sedan grovt. Rör då och då med en träslev. Mosa och mixa äpplena med en stavmixer eller i matberedare receptfavoriter.se
Vinbärsgelé på röda, svarta eller vita vinbär Häll upp vinbärsgelén i väl rengjorda, varma burkar och förslut direkt. Skumma av med en hålslev, och gör geléprov Tasteline
Röd vinbärssaft Skölj bärenoch låt dem rinna av i ett durkslag. Häll upp allt i en silställning och låt saften självrinna Matklubben.nu
Plommonmarmelad med kanel Idag har jag skördat plommon och kokat marmelad med kanelsmak. Låt dem koka sönder och bli mosiga. Tillsätt syltsockret och kanelstängerna Emmas husbestyr
Söt plommonmarmelad med kanel och vanilj Blanda frukt med övriga ingredienser och låt koka upp under omrörning. Säsongens första plommon är plockade och skörden resluterade i en söt marmelad som jag smaksatte med kanel och vanilj Alla Goda Ting
Alla dessa plommon!!! Detta skall stå precis lika länge som körsbärslikören, som svartvinbärssnapsen, alltså minst tre månader Livsdagboken
Recept & mat Skala frukten, skär den i klyftor och tag bort kärnhusen. Lägg äppelklyftorna i en gryta och häll på vattnet www.coop.se