Fisk

Fisk

  • 10 Recept
Enkel fiskgryta

Enkel fiskgryta

Idag är det långfredag och enligt gammal tradition ska det bjudas på fisk. Så det får det bli idag också på bloggen, en väldigt enkel fiskgryta med få ingredienser
Fiskgryta med apelsinsmak

Fiskgryta med apelsinsmak

I Menton får man fisksoppa med en lätt apelsinsmak. Soppan lagas förstås med olika sorters Medelhavsfisk, men här har jag använt lax och torsk, du tar helt enkelt det du har tillgång till
Panerad torsk stekt i ugnen

Panerad torsk stekt i ugnen

Något som det går mycket smör eller olja till, är att steka panerad fisk och fiskpinnar. Vi åt fisken med kokt potatis, gröna ärter och kall vit sås, sån man fick i skolan du vet… Jag tycker den är så god
Kräftfylld röding

Kräftfylld röding

Det förekommer påtryckningar om att det skall ätas mer fisk i familjen. Detta har också fördelen att vara en, inte bara god rätt som ser lite proffsig ut, den är dessutom himla enkel att laga (om man klarar att ta bort skinnet på fisken i alla fall)
Havets Wallenbergare

Havets Wallenbergare

Dela fisken i bitar. Mixa samtliga ingredienser och låt svälla i 5 min. Stek 8 biffar. Servera med potatismos, gröna ärter, riven pepparrot, pressgurka och smält smör
Langos II

Langos II

Smula ner jästen i en bunke. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig. Mosa potatisarna och rör ner dem tillsammans med vatten, salt och det mesta av mjölet