Parmesanbakad hasselbackspotatis med rosmarinolja Tvätta potatisarna och torka dem torra. Lägg potatisarna på en träslev och skär dem i tunna skivor, men inte helt igenom Hemmets Journal
Kycklingpaj med morötter och timjan Pajdeg. Blanda olja, vetemjöl, grahamsmjöl och salt. Gör gärna degen i matberedare. Tillsätt ägg och vatten och arbeta ihop till en deg Hemmets Journal
Färskpotatissallad med örter, parmesan och grillad aubergine 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Aubergine. Skölj auberginen och skär den i långa stänger. Lägg dem i en ugnsfast form MatHem
Gratinerad fläskfilé med svampfyllda tomater Putsa köttet, krydda väl och bryn runt om i smör. Låt steka på svag värme tills det är nästan klart, ca 15 minuter Hemmets Journal
Italiensk fläskfilé Putsa fläskfilén och skär den i 4 lika stora bitar. Skär upp dem på längden och platta ut dem lite med handen Hemmets Journal
Gratinerad kycklingfilé Skölj och torka av kycklingfiléerna. Gnid in dem lätt med salt och peppar. Vira baconskivor runtom dem. Stek kycklingen gyllene runtom Hemmets Journal
Potatissallad med rökt lax och kräftor Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt kallna. Skär potatisen i bitar Hemmets Journal
Små rårakor med löjrom och pocherade vaktelägg Knäck vakteläggen hela i en skål och slå över vinägern. Låt stå och dra i 15 minuter. Lägg isbitar och 1 dl kallt vatten i en skål Matklubben.nu