Förätter

Förätter

Sillsnittar med senapsgrädde

Sillsnittar med senapsgrädde

1. Koka ägg och potatis var för sig. 2. Hacka gräslök och kapris och rör ihop med crème fraîche, skånsk senap och kryddor
Krustad med mandelpotatis och Västerbotten

Krustad med mandelpotatis och Västerbotten

Ingredienser Portioner. 6 500 g mandelpotatis 3 dl riven Västerbottensost 25 g rumsvarmt smör 1 dl vispgrädde 1 paket minikrustader (à 50 g) 1 burk stenbitsrom (à 75 g) dillvippa till garnering 1/2 tsk salt 1 krm peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Västerbottensruta med löjrom

Västerbottensruta med löjrom

Ingredienser Portioner. 6 1 rulle kyld smördeg (à 250 g) 3 ägg 2 dl crème fraiche 1 tsk salt 2 krm peppar 200 g riven Västerbottensost 1 liten rödlök 1 1/2 dl gräddfil 100 g löjrom 1 ask smörgåskrasse dillvippa till garnering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen

Kall paj som entrérätt

Pajen. Hacka ihop mjöl, tunnskivat matfett och kesella. Arbeta ihop till en pajdeg. Låt den stå kallt ett par timmar eller över natten
Cheesecake med rökt lax

Cheesecake med rökt lax

Smält smöret. Finfördela brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och rör om. Tryck ut brödet i en form med löstagbar kant
Gravad laxtartar

Gravad laxtartar

Skär laxen i tärningar och hacka löken fint. Blanda med dill, senap, créme fraiche och pepparrot. Ta ut rundlar ur brödskivorna
Festlig laxtimbal

Festlig laxtimbal

Ugn 175°. Lägg lax och cream cheese i en matberedare monterad med kniv och kör till en slät massa. Tillsätt saltet, grädden och äggen, ett i taget, medan maskinen blandar
Cheesecake med lax

Cheesecake med lax

Finfördela brödet i en matberedare. Smält matfettet och blanda samman det med brödsmulorna. Tryck ut det i en form, med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Minipajer med cheddar och löjrom

Minipajer med cheddar och löjrom

Sätt ugnen på 200°. Ställ krustaderna på en plåt med -bakplåtspapper. Finriv osten, finhacka gräslök (spara 2 msk till garneringen) och dill
Kavring med räktopp

Kavring med räktopp

Hacka räkor och ägg grovt. Blanda med créme fraiche, dill, pepparrot och citronsaft. Smaka av med salt och peppar
Ostpastejer med kräftstjärtar

Ostpastejer med kräftstjärtar

Ugn 175°. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 6 folieformar. Vispa ihop ägg,. crème fraiche, ost, salt, peppar och dill
Melon- och färskostfylld prosciutto

Melon- och färskostfylld prosciutto

Blanda kvarg och melontärningar. Fördela blandningen på skinkskivorna och rulla ihop. Lägg rucolasalladen på ett fat och rullarna ovanpå
Parmesankaka med kallrökt lax

Parmesankaka med kallrökt lax

Värm ugnen till 175 grader. Lägg den parmesanost, vetemjöl, smör, socker, salt och äggula i en matberedare och mixa till en fast deg
Elsas nyår - Klassisk Skagenröra

Elsas nyår - Klassisk Skagenröra

500 gr räkor med skal. 2 dl majonnäs. 1-2 msk hackad dill. 1/2 citron, saften. 1 nypa cayennpeppar. 1 tsk tomatpuré
Laxsnittar till nyårsafton

Laxsnittar till nyårsafton

Laxsnittar till nyårsafton. 2014-12-30T13. 58. 41+01. 00">30 december 2014, 13. Till förrätt till nyårsafton så ska vi äta laxsnittar, så idag ska jag inhandla en knippe dill till snittarna
Räktoast Smögen

Räktoast Smögen

Kantskär brödskivorna och dela dem diagonalt till snittar. Blanda räkor, ägg, majonnäs, citronsaft och dill
Smördegsknyten med kantareller.

Smördegsknyten med kantareller.

8–10 st 1 pkt frysta smördegsplattor, ca 400 g 300 g kantareller 2 msk smör salt och peppar 250 g ricottaost 1 näve rucolasallad 50 g valnötter el hasselnötter 2 msk hackad färsk rosmarin Ugn 225 grader
Krustader med laxröra

Krustader med laxröra

Gör så här Ta bort skinn och ben från laxen och skär den i små bitar. Blanda crème fraiche, dill, peppar, salt och vinäger