Svärmor och svärfar bjöd på middag under påsklovet. Det blev två olika fiskrätter. Den här har jag bloggat om förut, men blir så god att den är värd ett extranummer
honung eller en matsked svart vinbärsgelé. Jo, det ÄR skillnad på kalops och kalops. Lika många varianter som det finns landskap i Sverige så finns det olika recept och tillagningsmetoder för den svenska husmansklassikern
Kalops är kanske inte världens snyggaste mat. Dryck till maten då. Kalops är ett roligt ord. Det sägs härröra ur engelskans "collops", som betyder en skiva eller en liten bit kött
Kalasförberedelserna fortsätter och ikväll stod paketinslagning på schemat. Extra bra att blivande 9-åringen sov hos en kompis så att vi kunde fixa med paketen i lugn och ro i vettig tid
Tweet Pin It Skriv utEfter midsommar fick vi en hel del färskpotatis över och för att inte föräta oss på bara potatis så gjorde vi en somrig potatissallad på det som blev över