Gröp ur paprikorna. Finhacka löken och fräs i het olja. Ställ åt sidan föt att svalna. Tillsätt fläskfärs, ris, ägg, salt, peppar, paprikapulver, persilja
Eftersom kockan i familjen är krasslig blev det thaimat per take away igår. M tog kyckling i röd curry och för mig blev det en väldigt enkel rätt med stekt ris, kyckling och ägg
4 dl vetemjöl1,5 tsk bakpulver0,5 tsk salt50 g rumsvarmt smör1,5 dl mjölkSätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen, arbeta sedan ihop med smör och mjölk till en deg
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull
Här är ett tvättäkta recept på perfekta Ungerska Lángos, dvs ett friterat bröd med fyllning på. Idag har jag valt att göra den med två olika fyllningar, en vanlig maträtt på festivaler och diverse tillställningar
Blanda vatten, salt och olja, häll på mjöl tills det blir en fast deg. Låt degen vila ca 20 minuter. Stek under tiden köttfärs, lök och tillsätt kryddorna
4 port Ingredienser 1 st grillad kyckling (går bra med kycklingfilé) 300 g pasta t ex tagliatelle 2 st purjolök 2 st vitlöksklyftor 2 1⁄2 dl Kelda® matlagningsgrädde 1 dl mild ajvar relish 2 msk färsk timjan Gör så här