Lyxiga langos med krämig kräftröra
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1-2 mjöliga potatisar med skal (1 stor eller 2 mindre)
  • 11,5 dl fet mjölk
  • 120 g jäst
  • 11 tsk florsocker
  • 12,5-3 dl vetemjöl + 0,5 dl till knådning
  • 11,5 tsk salt
  • 10,5 l olja
  • 1400 g kräftstjärtar i lake
  • 11,5 dl majonnäs
  • 11 dl färskost
  • 10,5 msk citronjuice
  • 13 salladslökar, skuren
  • 11 dl dill, finhackad
  • 1 vitpeppar
  • 1 salt
  • 1 en nypa cayennepeppar
  • 1 västerbottenost, riven
  • 1 dill
  • 1 citronklyftor
  • 1 Langos, ca 15 st små 1-2 mjöliga potatisar med skal (1 stor eller 2 mindre) 1,5 dl fet mjölk 20 g jäst 1 tsk florsocker 2,5-3 dl vetemjöl + 0,5 dl till knådning 1,5 tsk salt 0,5 l olja
  • 1 Krämig kräftröra 400 g kräftstjärtar i lake 1,5 dl majonnäs 1 dl färskost 0,5 msk citronjuice 3 salladslökar, skuren 1 dl dill, finhackad vitpeppar salt en nypa cayennepeppar
  • 1 Topping västerbottenost, riven dill citronklyftorLangos
  • Koka potatisen mjuk i saltat vatten i en kastrull. Skala och riv grovt på ett rivjärn. Värm mjölken fingervarm i en kastrull. Lägg smulad jäst och florsocker i en skål. Lös upp i lite av mjölken och låt dra ca 5 minuter. Häll mjölet i en bunke. Gör en grop i mitten och häll i jästblandningen. Tillsätt potatisen, salt och resterande mjölk. Rör ihop, lägg degen på ett mjölat bord och knåda till en slät och inte allt för fast deg. Lägg degen i en skål, häll över lite mjöl och täck med en kökshandduk. Låt jäsa ca 1 timme gärna på ett varmt ställe. Hetta upp olja till ca 160-180 grader i en kastrull eller en stekpanna. Skär degen i ca 15 bitar, platta ut dem något, likt små ovala pizzor. Fritera gyllenbruna i oljan och låt rinna av på hushållspapper. Fritera inte langosen för länge. Dom ska bli mer gyllene i kanterna och blekare i mitten. Låt svalna något innan du lägger på toppingen. Kräftröra
  • Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt och krama ur den sista vätskan med händerna. Blanda alla ingredienser till kräftröran i en skål och smaka av med vitpeppar, salt och cayennepeppar (jag gillar kräftröran med lite sting i). Plasta och ställ i kylen till servering. Lägg kräftröran på din langos och toppa med riven västerbottenost och dill. Servera med citronklyftor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.