Idag är det min födelsedag och vad passar då bättre än att bjuda på lite hemgjorda chokladpraliner. I söndags när Berra kom hem från sin jobbresa i Tyskland hade han med sig champagne hem till sin halta fru och jag skojade om att jag skulle sippa bubbel och mumsa praliner med den svullna foten i högläge
Det har inte bara gjorts kola, det blev lite praliner också. Mintpraliner och kardemummapraliner. Kardemummapralinerna uppfann jag i höstas, men de blev lite söta när både skal och fyllning var med vit choklad
De här pralinerna blev riktigt lyckade. Mjuk kolaTill ca 24 praliner. ca 24 praliner. De består av ett mörkchokladskal fyllt med mjuk kola smaksatt med lakrits, det blev en väldigt god kombination
Eftersom det är fredag och helgen närmar sig med stormsteg tänkte jag att det kunde passa att få dela med sig av ett recept på chokladpraliner som jag testade förra veckan
Här blev det praliner fyllda med nougattryffel & krokant. Perfekt gåva vare sig till sin far eller när man blir bjuden på julbord för praliner imponerar på dem flesta och så kan man variera dem i olika former och smaker