Fisk och Skaldjur

Fisk och Skaldjur

  • 126 Recept
Ciabatta med krämig tonfiskröra

Ciabatta med krämig tonfiskröra

1Fyllning2 burk tonfisk i vatten 100 g färskost 0,5 dl majonnäs 0,5 citron, saft 0,5 dl kapris 0,5 rödlök, finhackad 2 msk chilisås salt peppar
Kräftpaj och ännu ett rosévin

Kräftpaj och ännu ett rosévin

Det förra vinet jag skrev om, Jules Rosé Côte de Provence var ett riktigt gott, friskt och smakrikt vin
Räkpaj

Räkpaj

Krama ur den tinade spenaten och fördela i pajskalet. Vispa ihop ägg, crème fraiche, grädde, salt, peppar och dill
Torskrygg med brynt smör, chili, ingefära och vitlök

Torskrygg med brynt smör, chili, ingefära och vitlök

800 g torskrygg, gärna med skinnet kvar 125 g smör 1 msk ingefära, riven 2 klyftor vitlök, rivna 2 msk japansk soja 4 pak choi 3 msk ostronsås 2 limefrukter 3 msk sötmandel, rostad, grovhackad 1 röd chilifrukt, finhackad 1 msk svarta sesamfrön salt svartpeppar neutral matolja, till stekning
Lax, rotfrukter och avokadoyoghurt

Lax, rotfrukter och avokadoyoghurt

), flingsalt, svartpeppar och färsk timjan på. 1 filé på 125 g, salt och peppar på. Älskar sötpotatis. Älskar avokado
Skärgårdssill

Skärgårdssill

Skärgårdssill är en snabb och enkel sillinläggning som dessutom är väldigt god. Blanda crème fraiche, majonnäs, caviar, dill, gräslök och honung i en skål
SILL MED VÄSTERBOTTENOST

SILL MED VÄSTERBOTTENOST

Blanda samman majonnäs, crème fraiche, dill och riven ost. Tillsätt senap och smaka av med salt och peppar
ITALIENSK SILL

ITALIENSK SILL

Häll av lagen från sillen och skär den i bitar. Mixa basilikan, tomaterna, vitlöken och pinjenötterna. Blanda i parmesanost, crème fraiche, majonnäs och sillen i blandningen
Per Morbergs gubbröra

Per Morbergs gubbröra

Hacka ansjovisen och skala och hacka äggen och rödlöken. Lägg alltsammans i en bunke och blanda ner övriga ingredienser
Skaldjurslasagne

Skaldjurslasagne

Häll bort lagen från räkor och kräftstjärtar. Vänd ner dem och resten av ingredienserna till fyllningen
Scampi Indienne

Scampi Indienne

Fräs smör, parikapulver, curry, lök och den hackade paprikan. Lägg i skaldjuren, puttra på en stund tills du ser att skaldjuren är färdiga