Potatisgratäng utan grädde. 6 st stora potatisar 1 silverlök 3 kvistar rosmarin 6 dl kycklingbuljong 25 g smör salt & peppar Skiva. 6 st stora potatisar
Med månadens potatistema i åtanke kan jag inte annat än att tipsa om detta enkla sätt att göra gratängen lite roligare eller bara lite annorlunda mot hur du brukar göra
Brukar du råsteka potatis. Att krydda rejält med torkade örter och flingsalt sätter extra smak och potatisen kommer till sin rätt, glöm bara inte en gnutta råsocker också
Potatis chop med tandoori kyckling, paneer masala och naan bröd. Skala potatisarna och koka dem. Serveras som tillbehör eller som vegetarisk rätt istället för "potatisburgare"
Potatisen är klar när den är mörkt gyllenbrun och krispig samt ger med sig när du trycker på den. Skär en djup skåra i varje potatis och lägg i fyllningen
Skala potatisen och skär den i tunna skivor, skär även purjolöken, zucchinin och vitlöken i skivor. Potatis & zucchinisoppa med lufttorkat vildgåsbröst till 4 personer. 6 st potatisar. Tillsätt vatten, buljongtärning och vin och koka i ca 15 min tills potatisen är mjuk. 6 st potatisar
Till en portion baka en bakpotatis, låt den svalna lite. Dela den i två delar och gröp ur potatisen. Fyll skalen med potatis och lökblandningen och toppa med riven cheddarost
En av Filippinieras paradrätter som jag första gången åt på en barnby genom organisationen C. I. S. V där den filippinska deligationen bjöd på chicken adobo