Idag har jag och min systers barn gjort en tårta. Min systerdotter fyller år nästa vecka och vi har en tradition att när de fyller år så får de välja en tårta och dess innehåll
Scroll down for english. Hmmmm, det tog tid att sätta sig ner för att skriva det här inlägget. Egentligen inte avsiktligt alls men jag har helt enkelt haft svårt att för mig till att blogga
Varm choklad på mormors vis. Vissa dofter och smaker glömmer man aldrig. För mig är det här något jag förknippar med min mormor och morfar när jag var barn
Bottnar. 4 äggvitor. 3 dl strösocker. Vispas kraftigt, så att man kan vända skålen. Vänd i 3 dl rispuffar. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper
En av de allra första matlagningstävlingar jag vann, var med en marängtårta. Jag visste nog inte ens att det kallades Pavlova på den tiden, Det var alldeles i början på 80-talet, så det är ju ett tag sedan och mycket har hänt på matfronten sedan dess
Ta fram den form eller formar du ska använda. Välj antingen en långpanna ca 20x35 cm och klä den med bakplåtspapper eller också väljer du två runda formar med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter som du smörjer och bröar
Mal nötterna och blanda med socker. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner nötblandningen. Rita tre rundlar på ett bakplåtspapper, 22 cm i diameter