Blev överlycklig när jag smakade den här pajen som jag gjorde på mors dag. Improviserade med pajdegen så det kunde har gått hur som helst men den blev perfekt
Pintxos är en ny bekantskap för mig, men nu när jag läst på vet jag att det är små tapasliknande tilltugg från Baskien, ett litet område mellan Spanien och Frankrike, som nästan alltid har en bas av tunt bröd
Pintxos de atún Till 5 st pintxos 5 snedskurna skivor av typ baguette (t ex vitt bröd typ formbröd med krossat bovete)1 burk (185 gr) tonfisk typ atun claro / yellowfin½ msk smulad torkad charlottenlök1 stor klick majonäs med olivolja och citronhavssalt och lite svartpepparMixa ihop alla ingredienser till tonfiskröran
Blanda mjöl, vatten och ägg och arbeta degen ca 5 min, helst i degblandare eller matberedare. Vira in degen i en fuktig handduk eller plastfolie och låt vila i kyl 45-50 min
Oj oj oj. det här kommer att bli en god jul i alla bemärkelser. Min fina pralinform kom igår och jag var så ivrig att jag redan hade börjat förbereda tillverkningen