Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen. Tillsätt tomatpuré, chilisås, pressad vitlök, fond, krossade tomater, vatten och oregano, och koka ihop i 15 minuter
9 Maj 2017 /. 9 Maj 2017 /. Blomkålsgratäng. 22. 02 /. Alla inlägg,. Recept. /. Permalink /. 0. Blomkålsgratäng1 huvud blomkål1 stånd broccoliCa10 skivor ost5dl creme fraiche1 gul lök2 vitlöksklyftorSvartpepparSaltVitlökspulverDela blomkål och broccoli i buketter , koka i saltat vatten i ca 5 min, häll av i ett durkslag
Sparris med bacon, parmesan och nötter är magiskt. Och min mans favorit. När vi var unga (låter som att vi är i pensionsåldern) men innan vi fick barn kunde vi äta detta väldigt ofta, flera gånger i veckan
2017-04-23 @ 22. Vaniljfylld toscakaka. Hej. Idag gjorde jag en väldigt god toscakaka med vaniljfyllning. Alla tog minst två bitar så den hade strykande åtgång
Supergod Indisk maträtt med perfekt harmoni i kryddningen och med en mild hetta, vill man ha mera hetta så öka på med cayennepepparn och drick gärna en ljus lager till
Klassiker som man kan göra på många olika sätt. Tillbehören kan man variera efter tycke och smak men grunden är utskuren biff eller oxfilé, potatispuré och bacon
Måndag = Vegetariskt. Den här rätten är inte blyg när det kommer till smaker och passar bra nu när kvällarna blir mörkare och man vill äta varm och kryddstark mat
Strimla vitkålen för hand eller i matberedare så fint som möjligt. Stek vitkålen i 100 g smör i en rejäl stek- eller wokpanna på medelhög värme utan att kålen får allt för mycket färg
1. Blanda samtliga torra ingredienser. Tillsätt fil och sirap, arbeta ihop till en deg. 2. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda ihop och dela i 12 lika stora bitar