Ny vecka igen då och jag tycker vi slänger oss raka vägen in i matlådans underbara värld. Gick hem hos hela familjen, även dottern, trots att det var grönsaker i maten
Skär kycklingen i cm stora bitar och börja stek dem i olja. Skär paprikorna, chilin och purjolöken i lämpliga bitar och häll ner i pannan och stek tillsammans med kycklingen
Det här blev väldigt gott att grilla. 8 portioner. 1,2 kg lammrostbiff 1 msk flingsalt 0,5 tsk svartpeppar 6 dl finhackad oregano 4 finhackade vitlöksklyftor 2 strimlade urkärnade röda chili pressad saft av 1,5 citron 2 dl olivolja Krydda köttbitarna med
Hittade ett spännande recept hos Camilla K som lät schuukt gott. Och det var det. Danne grillade spetten på gasolgrillen och vi åt ugnsrostade rotfrukter, baconlindad sparris, baguette och bea till
Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
I helgen har Lisa och hennes pojkvän Kim varit hemma från Uppsala och det är lycka det. Jag ville laga något nytt och spännande men Lisa ville ha älgkött så hon fick bestämma och det var ett riktigt bra val
Hej. Hoppas ni har det bra och inte snöat in helt. Här har det kommit mängder med snö dom senaste dagarna och det fortsätter ännu och verkar ska göra så nån dag till
3 msk passerad tomat. Blanda buljong, tomat, kryddor och grönsaker i slökokargryta, lägg ner köttbiten, sätt på locket och koka på "low" i ca 8 timmar (funkar bra över natten), vänd köttbiten och låt svalna med locket på. 3 msk passerad tomat
Servera med couscous, gärna fullkornscouscous, blandad med fetaost och tomater. Krydda kycklingen med salt och peppar och stek i smör & rapsolja, ca 8 minuter per sida
Regniga och lite murriga sommardagar förgylls alltid av en god, värmande middag. En krämig pasta som du kan krypa upp i soffhörnet med är vardagslyx man ska unna sig när inte grillen går varm