Dagens hittepåmat. 3 portioner 1 paket bacon 1 gul lök broccoli, hm ca 200 g kanske. En bunt frysta eller en hel färsk 2,5 dl matlagningsgrädde 1 dl parmesanost salt peppar en näve bladspenat Dela baconet i bitar och grovhacka löken
Jag måste erkänna att jag var väldigt tveksam innan jag testade ”one pan pasta” Men denna rätt har tagit ”internetvärlden” med storm, så jag var tvungen att testa själv
Blanda i pastan. 4-5 persca 300 g okokt pastaÄggstanning. Koka pastan enl anvisningarna på paketet, men minska koktiden med 2-3 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min tills äggstanningen har stannat och pastan fått fin färg. ca 300 g okokt pasta
En söndag som denna passar en enkel pastamiddag alldeles utmärkt som middagstips. Vi har skafferi-, kyl- och frysrensning här hemma och då gjorde vi en pasta med lax, bacon och ärtor och det var en succé
) Så nu är det dags för fajitaspasta. När jag hade lagat klart så skratta jag till och undra till hur många personer som skulle äta, stekpannan var överfull med pasta
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Koka pastan al dente (nån minut kortare än instruktionerna). När det är nån minut kvar tills pastan är klar, tillsätt spenaten i såsen och rör om ordentligt
Äggröror, omeletter, sallader, bakade potatisar, matlådor från dagen innan eller enkla pastarätter. Pasta är ju den ultimata snabbmaten egentligen som är klar inom loppet av minuter, och tillsammans med en god sås är det mat som jag verkligen älskar