Jag bakar bröd lite då och då men nu på sommaren blir det mest foccacia och enklare baguetter. Här om dagen gjorde jag dock ett bröd med riven zucchini och kummin som blev himla gott - påminner lite om det här brödet som vi smakade på i Milford tidigare i somras
Att ha i grönsaker i bröd är ett trevligt sätt att få i sig lite extra nyttigheter. Just zucchini kan dock vara en svår grönsak att använda i bröd eftersom den ger ifrån sig så mycket vätska så att det finns risk för att brödet blir för blött
Detta receptet kommer från Marianne Anderssons bok "Baka matbröd med LCHF". Detta brödet kommer riktigt nära "vanligt" bröd i smak och konsistens tycker jag, det blir inte så barkbröd-aktigt som många andra LCHF-bröd ofta blir
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Forma bullar, det blir ungefär 15 småbröd av degen. Jäs bröden under bakduk ytterligare 30 minuter. Hyvla ostskivor och lägg på bröden innan de gräddas cirka 15 – 20 minuter i 225 º
1. Blanda samtliga torra ingredienser. Tillsätt fil och sirap, arbeta ihop till en deg. 2. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda ihop och dela i 12 lika stora bitar
Från början var det här mitt egenkomponerade recept på underbara frallor, och nu har jag helt enkelt transformerat det till ett underbart långpannebröd
Det här brödreceptet jag ska bjuda på nu är både ett vackert bröd och så är det väldigt gott också. Pensla brödet med vispgrädde och strö över vallmofrön
Att baka sitt eget bröd är något en borde göra oftare egentligen. Det är ju så underbart gott, man vet exakt vad brödet innehåller och dessutom bra för ekonomin