1 påse babyspenat 1 påse machesallad 2 st stora päron ( vi använde conference) 100 gram valnötter 50 gram hyvlad parmesanost 2 msk olivolja Saften av en citron Salt peppar Gör så här. 100 gram valnötter
Imorse bakade jag de här goda frallorna som är lite sega i konsistensen och med en knaprig yta. Rör ut jästen med saltet och tillsätt vatten, mjöl, aprikoser och nötter
Dinkelfrallor 18 st 50 g jäst 25 g margarin 5 dl mjölk 1 ägg 2 msk sirap 1 tsk salt 5 dl fullkornsdinkelmjöl 5 dl siktat dinkelmjöl 5-6 dl vetemjöl Smula jästen i en bunke Smält margarinet, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt Häll mjölkblandningen över jästen och rör tills den löst sig Tillsätt ägg, sirap och salt Tillsätt mjölet och knåda ihop till en smidig deg (görs bäst i maskin/assistent) Låt jäsa i ca 30 min Knåda degen smidig igen och dela den i 18 bitar Forma varje degbit till en rund platt bulle och lägg dem på plåt med bakplåtspapper Låt jäsa 40-60 min Grädda mitt i ugnen 175°C i ca 15 min Foto
Min mamma bakade världens godaste dinkelfrallormed pumpakärnor på som hon hittade på Arlas hemsida. De här frallorna var väldigt saftiga och goda i och med att de har keso i och både mamma och jag har bakat dem flera gånger efter den första
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.