God Mat

God Mat

Räkpaj

Räkpaj

3 dl vetemjöl. 1125 g smör. 12 msk kallt vatten. 1125 g skalade räkor. 12 dl riven ost. 1125 g bladspenat. 13 st ägg
Laxfilé med skagensås

Laxfilé med skagensås

Ingredienser 1 kg laxfilé(er) , utan skinn 1 odefinierad rapsolja , till pensling 1 tsk citronpeppar 1,5 tsk salt 100 gram löjrom , (eller sik eller ishavsrom) 1 odefinierad citron(er) , i klyftor, till servering Sås 250 gram räkor 0,5 st gul lök(ar) , liten 2 dl crème fraiche 1,5 dl gräddfil 0,5 dl dill , hackad 1 tsk salt 0,5 tsk citronpeppar Köp receptet
Dillmajonnäs

Dillmajonnäs

1,5 dl majonnäs. 3 dl gräddfil. 0,5 dl hackad dill. 0,5 dl hackad gräslök. 1 krm salt. 0,5 krm vitpeppar
Räkor i het sås

Räkor i het sås

1 st burk krossade tomater. 1 kg räkor med skal 2 st schalottenlökar 1 msk curry 1 msk smör eller margarin 1 st röd paprika 1 st grön paprika 1 st burk krossade tomater 400 g 2 msk sweet chilisås 2 dl crème fraîche Det här behövs till 4 port