martin

martin

  • 91 Recept
Spätta Meunière med majonnässås

Spätta Meunière med majonnässås

Hacka löken och äpplet fint och stek dem mjuka i smör, ställ sedan kastrullen kallt så allt svalnar. Skala och riv pepparroten och blanda med majonnäs och finskuren dill
Gräddbräserad gös

Gräddbräserad gös

600 g gös 1 msk smör 1 burk ansjovis 1 påse babyspenat 3 dl grädde vitpeppar salt
Nikkaluokta soppa

Nikkaluokta soppa

Snitta, skölj och strimla purjolöken och paprikan, finstrimla vitkålen. Stek färsen i en teflon/gryta. Tillsätt senap, tomatpuré, lagerblad, paprika, kål, lök, vatten och buljongtärning och koka ca 10 minuter
Sjötunga walewska med gratinerat mos

Sjötunga walewska med gratinerat mos

1,2 kg sjötunga, filéad, be att få benen till fonden. Sås200 g rotselleri 60 g palsternacka 3 morötter 2 gula lökar 3-4 lagerblad 30 vitpepparkorn 0,5 tsk timjan 4 dl vitt vin 2 humrar 1,7 l vispgrädde 1 sockerbit 1 dl ost, smakrik , riven 4-5 msk tomatpuré 2 msk cognac 1-2 stänk cayennepeppar ca 3 msk majsstärkelse 1 citron, till garnering
Blomkåls & skinkgratäng

Blomkåls & skinkgratäng

Idag har vi haft en höstträdgårdsdag här hemma där vi plockat undan alla sommargrejer och även krattat löv osv
Benjamins zafferano

Benjamins zafferano

400 g pappardelle 1 g saffran 4 bananschalottenlökar, finhackade 3 klyftor vitlök, finhackade 150 g grön sparris, skuren i mindre bitar röd chilifrukt, finhackad (ta mängd efter smak) 1 dl torrt vitt vin 2 dl vispgrädde 0,5 dl olivolja salt svartpeppar, nymalen
Fläskfilé Bombay

Fläskfilé Bombay

Putsa filén fri från senor och hinnor. Dela den i ca 2 cm tjocka skivor. Dela sedan varje skiva en gång till på tvären
Ost och skinksås

Ost och skinksås

Ingredienser 2 msk mjöl 5 dl mjölk 1 msk margarin 3 dl ost , riven 0,5 tsk svartpeppar 1 tsk oregano 200 gram rökt skinka , eller kassler Köp receptet
Ugnsstekta Kycklingvingar

Ugnsstekta Kycklingvingar

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 25 port 26 port 27 port 28 port 29 port 30 port 500 g kycklingvingar 1/2 dl Citronsaft 1 dl Olivolja 3 st Vitlöksklyftor 1/2 tsk Paprikapulver salt och peppar
Biff Rydberg

Biff Rydberg

Biff Rydberg är som en lyxvariant av pytt i panna där alla råvaror steks upp för sig. Servera med en god senap, äggula och massor av persilja
Mjuka äggvåfflor

Mjuka äggvåfflor

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 3 dl mjölk 2 st ägg 1 dl vispgrädde 1 tsk bakpulver Till ca 10 laggar behövs
Kyckling i currysås

Kyckling i currysås

Till 4 portioner. ca 700 strimlad kyckling. 2 morötter. en bit strimlad purjolök. 3 vitlöksklyftor,. 1 burk kokosmjölk
Skaldjursfond

Skaldjursfond

Krossa skaldjursskalen. Skala och skär lök och fänkål i mindre bitar. Bryn skal och grönsakstärningar 5 minuter i rapsolja
Dillstuvad potatis

Dillstuvad potatis

2 msk smör 4 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt vitpeppar 1 kg fast potatis 1 kruka dill
Ostsufflé

Ostsufflé

Sätt ugnen på 225°. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under vispning
Gratinerad hummer (2-4 portioner)

Gratinerad hummer (2-4 portioner)

Jag tänkte jag skulle lägga ut lite recept, inspirerade av vår resa till Sri Lanka. Jag börjar med gratinerad hummer eftersom olika sorters skaldjur var det vi åt mest under resan