Här kommer ett recept till Lina, Line och alla ni andra vars barn inte tål mjölk eller ägg. Mjölk är som jag beskrivit tidigare ganska lätt att ersätta, men ägg som har bindande och skumbildande egenskaper är lite lurigare att byta ut
Goda och saftiga köttbullar med lite extra fibrer. 1 kg nötfärs1 stor gul lök0,5 msk råsocker (kan uteslutas)2,5-3 dl vatten1/4 dl fibrex2 msk potatismjöl3 krm grovmalen svartpeppar2 tsk salt2 krm malen vitlökCarlshamns mjölkfria margarin eller olivolja att steka i
Vispa ihop mjöl, havremjölk, vaniljsocker och salt till en slät smet. Använd sparsamt det mjölkfria margarinet till att steka pannkakorna i, stek på strax över medelvärme
De här plättarna är mjölk och äggfria men de blir minst lika goda och frasiga som orginalet. Jag kan tycka ibland att det blir enklare att använda ett veganrecept på plättar, pannkakor eller våfflor om det bara är till mig eller en person jag ska laga åt
I tidigare inlägg har jag lagt upp recept på Syltkakor, men jag har nu hittat en annan variant av deg till dessa godingar och som dessutom inte innehåller något ägg i heller, därav att jag kallar dom äggfria syltkakor