Kött

Kött

Oxfilé med potatisstubbar och trepepparsås

Oxfilé med potatisstubbar och trepepparsås

Medan potatisen var i ugnen stekte jag sparrisknytena, kokade brysselkålen och stekte köttet. Lägg över stubbarna i en liten ugnsform och häll på buljongblandningen, (vatten/köttbuljong/fond) så vätskan täcker upp till hälften av potatisen
KRÄMIG PASTA MED VITT VIN & ROSTAS (OXFILÉ)

KRÄMIG PASTA MED VITT VIN & ROSTAS (OXFILÉ)

Strimla köttet och löken och bryn i smör. När köttet har fått färg hälls vinet i. Ikväll hade jag bokat in mig på danspass, men jag kan villigt erkänna att jag inte var sugen på att lämna huset i det ruskväder som vi har idag
Fläskfilé i balsamicosås.

Fläskfilé i balsamicosås.

Tänk på att all sya, kalvfond och köttbuljong ska inte hällas i direkt. 2 fläskfiléer 1 msk rosmarin (torkad)sal & peppar 1,5 dl crème fraîche 3 dl vispgrädde 3 tsk soya 2 msk kalvfond 2 msk balsamicovinäger 2 dl vatten 1 köttbuljong Salta och peppara. 1 köttbuljong Sal
Fläskfilégryta med champinjoner

Fläskfilégryta med champinjoner

Ingredienser Portioner. 4 500 g fläskfilé 2 msk smör salt peppar 1 gul lök 250 g champinjoner 2 tsk tomatpuré 1 hönsbuljongtärning 3 dl vispgrädde 2 dl mjölk 2 msk soja 2 tsk dijonsenap 1 tsk majsstärkelse Till servering kokt ris eller potatis sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Fläskfilé med sambal oelek

Fläskfilé med sambal oelek

Väl hemma ikväll blir det middag, fläskfilé med sting. ♥. 1 fläskfilé. 1 paket bacon. 10 champinjoner. 1 röd lök
Grillad flankstek – recept

Grillad flankstek – recept

Skär sedan köttet i tunna skivor. Krydda köttet med salt och peppar och låt det ligga i rumstemperatur cirka 20 minuter. 1Pensla köttet med glazen och bryn det på grillen på båda sidor. 1Grilla köttet under lock, när köttermometern visar cirka 60 grader är köttet rödrosa inuti. Pensla köttet med glaze 2–3 gånger på slutet. 1Ta upp köttet på en skärbräda, pensla det med mer glaze och låt vila i cirka 20 minuter
Fransk köttgryta

Fransk köttgryta

Bryn köttet i fettet och lägg över i grytan. Skär köttet i bitar 3x3 cm. Sjud under lock i ca 2 timmar tills köttet är mört. 1 st köttbuljongtärning
Köttgryta - Boeuf Bourgogne

Köttgryta - Boeuf Bourgogne

Oxkött i rödvin med rökt fläsk, lök och champinjoner är en klassisk fransk köttgryta vid namnet Boeuf Bourgogne och en berömd maträtt