Förresten, du har väl sett att jag samlat minajulfavoriter i ett särskilt inlägg. Jag har gjort åtskilliga mjuka pepparkakor sedan jag insåg att jag var glutenintolerant för sisådär snart 10 år sedan
Smält smöret i kastrullen på svag värme. Häll i mjölken i det smälta smöret så det blir fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll över lite av mjölkblandningen i så att jästen löses upp, häll i resten av mjölken, kardemumman, saltet och sockret
Många är de som inte kan äta en mjuk chokladkaka från mataffären… laktosintoleranta, mjölkproteinallergiker, glutenintoleranta, kakaoöverkänsliga, diabetiker osv
Ännu en glutenfri kaka i favoritformen och den blev super. 175 grader1 ½ liters form2 ägg2 dl socker2 rivna morötter½ dl mjuka milda½ dl rapsolja3 ½ dl glutenfri fin mjölmix1 msk maizenamjöl1 tsk kanel1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsockerVispa ägg och socker poröst och rör i finrivna morötter och fettet
Sempers glutenfria mjölmix fungerar bra i dessa väldigt goda, enkla och populära kakor. Receptet som jag utgått från hittade jag på en trevlig blogg som heter Hanna & Astrid