Det blev aldrig av att jag delade med mig av det där receptet i somras, men nu i adventstid har jag gjort kakan igen och tvärtom, det vill säga startat med äggulorna och sparat äggvitorna
Sommartid innebär att det är frukt- och bärtid och det gäller att ta tillfället i akt att njuta av de frukter och bär som är mogna just nu, färska eller tillagade i goda efterrätter
Jag har också tagit en mindre mängd kokossocker i stället för vanligt vitt socker som jag brukar försöka undvika, och dessutom pytsat i ett ägg för att vara säker på att kakan skulle hålla ihop
Det är inte så många av er som ger sig tillkänna - förutom några trogna som brukar kommentera -men jag kan ju se och förundras över att jag har läsare från alla möjliga hörn i världen
Lax kanske, mycket grönsaker och vitlöksdoftande dressing. Jag har inte prövat, men tror säkert du kan byta ut havregrynen mot boveteflingor eller lite grövre hirsflingor om du inte tål spannmål över huvudtaget
Alla recept är glutenfria, ochkan också göras helt mjölkfria vid behov. Ytterligare en variant på jordnötskakor hittar du här, och föredrar du en mjuk kaka så tycker jag du kan testa bananmuffinsen eller banankakan, för bananer finns det också gott om i Kongo
Där jobbar även Lindha Vikström, mer känd i LCHF-kretsar som Halva Lindha. Idag bjuder jag och Lindha på ett recept så du kan göra smörgåstårtan själv därhemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.