Däremot brukar de flesta vilja hålla fast vid julens traditionella maträtter med bland annat skinka, Janssons frestelse, inlagd sill, kål, lutfisk och pepparkakor såklart
4 800 g rödspättafilé 2 dl vispgrädde 1 msk majsstärkelse 1/2 fiskbuljongtärning 1/2 ask dill (à 20 g) salt och peppar 4 port ris 1/2 ask små ärter (à 250 g) 1/2 isbergssallad Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Dagens fräscha och enkla fiskbiffar är ett perfekt sätt att få hela familjen att äta fisk. Man kan givetvis använda färsk fisk, köpa fiskfärs direkt från fiskhandlare och blanda andra fisksorter
Blanda fiskfilé, ägg, majsstärkelse, salt och peppar i matberedaren och kör till en färs. Lägg fiskburgarna i bröden tillsammans med salladsblad, groddar, skivad lök, skivad tomat och dressing
Tina fisken. Lägg fisken i smord eldfast form. Klicka eller spritsa spenatmos runtom fisken. Fördela fetaostblandningen över fisken och strö riven ost ovanpå
Har man tillgång till färsk, bra fisk blir det såklart ÄNNU godare. Jag var ganska skeptisk mot att gratinera fisk med ost, men där hade jag fel - det blev perfekt
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Potatis. Skala och klyfta potatisen och lägg i en ugnsfast form. Tillsätt olja och salt efter smak och blanda om ordentligt