Lägg laxen hel i en smord ugnsfast form. Tillsätt mjölk och äggulor och smaka av med salt och peppar. Spritsa eller klicka moset runt laxen och skeda röran över laxen
Fräs färsen smulig i stekpanna med smör. Pajdeg. Smält smöret i en stor kastrull. Häll i mjölken och blanda i mjöl, salt och bakpulver och arbeta ihop till en deg
Finriv potatisarna och blanda dem med olja, salt och ganska mycket peppar. Strimla laxen. Blanda i crème fraiche, hackad gräslök och smaka av med salt och peppar
Låt det fräsa med några minuter. Smaka av med pressad limesaft, salt och peppar. Lägg upp grytan i en serveringsform, dekorera med räkor och musslor och dill
Jag serverade med smörfrästa haricot verts, en enkel dillsås och lite tomater men man kan ju servera tex pressad potatis till barnen (även pressad blomkål) eller vad man nu önskar
Hacka kräftstjärtarna grovt och blanda med majonnäs, crème fraiche och peppar. Skär en skåra på längden mitt i varje laxbit och lägg över laxen i en ugnsfast form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.