Midsommarsnaps 3 dygn kvar till Midsommar och jag har stått ute på altanen i kväll och kryddat Midsommarsnapsen. Det blev fyra olika "blends by Åxman" i år Lycklig i Halland
Snaps - smak av dill eller anis I år har vi gjort egen snaps till jul, men den kan ju göras året om, kanske att man byter etikett till midsommar Sandbergs receptblogg
Hemmagjord snaps Den största fördelen med slutet av sommaren (om man nu ska se positivt på att semestern är slut) är kräftorna Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Fläderchampagnedrycker. Jag såg på Det goda livet avsnitt 4 på SVT här om dagen där dom tillverkade fläderchampagne. Eftersom flädern faktiskt blommar nu så gav jag mig ut på fläderjakt och kom hem med en påse som innehöll 60 fläderbuketter Nam Nam
Bubblande fläderdryck Snart blommar flädern för fullt och det är hög tid att göra saft och egen "champagne". 15 st fläderblomsklasar Elsas Skafferi
Hallon och blåbärssnaps Lägg ner bären och sockret i spriten. Låt det stå i 24 timmar. Sila bort bären och häll upp på en fin flaska Matklubben.nu
Gillans blåbärssnaps Häll i bär och båda sockersorterna i en flaska. Fyll upp med brännvin. Låt stå 1-4 veckor beroende hur mycket smak du vill ha Matklubben.nu
Blåbärssnaps Lägg blåbären på burk eller i flaska. Slå över brännvin så att det täcker bären. Förslut och låt stå några veckor Matklubben.nu
Kryddig blåbärssnaps 1. Lägg bär och kryddor i en burk med lock. Häll brännvin över så att det täcker. 2. Låt dra i rumstemperatur i ca 2 veckor Tasteline