Detta äter vi max 2-3 gånger om året men herregud vad gott det är. Frasiga smördegspaket fyllda med kyckling och ädelost tillsammans med en krämig potatisgratäng och mustig cognacsås
Ingredienser Portioner. 4 600 g torskfilé 900 g fast potatis Sås 1 fänkål 1 rött äpple 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 1 tsk curry 1 msk tomatpuré 2 dl vispgrädde 2 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning salt och peppar 1 ask dill (à 20 g) Till servering 1 dl rostad lök Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ingredienser Portioner. 10 2 kg högrev i bit 4 gula lökar 4 morötter (4 morötter motsvarar ca 350 g) 2 msk smör 2 msk rödvinsvinäger 1 msk tomatpuré 2 dl rött vin 2 msk japansk soja 1 l kalvbuljong eller vatten + fond (till 1 l vatten behövs 4 msk konc kalvfond) 20 kryddpepparkorn 4 vitpepparkorn 3 lagerblad majsstärkelse salt Mormorskokta morötter 800 g morötter 1 skalad gul lök 2 msk smör salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Arbetsgång. 1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Rör om. 2. Häll i ca 4 dl mjölk och blanda till en slät smet. 3. Tillsätt äggen och resten av mjölken och rör om
Lasagne med sallad. Gott och enkelt fixat. 2 paket färska lasagneplattor 600 gr blandfärs 1 burk krossade tomater En buljongtärning Oregano VitlökSalt och pepparLite chilikrydda 3 dl matgrädde 3 dl mjölk 2 dl riven stark ost200 gr 30 minuter (färska