Fisk

Fisk

  • 16 Recept
Lax i ugn med god kall sås

Lax i ugn med god kall sås

Dagen middag blev laxfilé som steks i ugnen på saltbädd, pressad potatis och en god kall romsås med räkor mmmmmmm så gott
Ugnsbakad lax i jättegod sås

Ugnsbakad lax i jättegod sås

Häll såsen över fisken. Här hemma äter vi ofta lax, det är både gott och nyttigt. Detta gick snabbt och lätt att tillaga
Fisksufflé med skirat smör

Fisksufflé med skirat smör

Fisksufflé. Kör fiskfilén i mixer eller hacka den fint. Blanda ner fiskbuljongtärningen och citronpeppar
Sjötunga  Walewska

Sjötunga Walewska

Ta upp fisken med hålslev och lägg den på ett ugnsfast fat. Sila och spara fiskspadet. Späd med fiskspad och koka upp under omrörning
Laxpudding

Laxpudding

Skär potatisen i skivor. Finstrimla laxen. Fräs löken i smör tills den blir mjuk utan att ta färg. Varva potatis, lax och lök i en smord ugnssäker form
Vides fisk under täcke

Vides fisk under täcke

Sätt ugnen på 200 grader, Lägg fisken i en smord ugnsform. Bred ut blandningen över fisken och grädda i ugnen i cirka 20 minuter. 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja). 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja) 2 dl crème fraîche 2 klyftor vitlök 1 msk grov fransk senap 1 krm salt 1 dl Västerbottensost, riven 3 msk persilja, hackad
Ugnsbakad laxsida

Ugnsbakad laxsida

Blanda olja, citronskal och saft, riven ost, örter, honung, salt och peppar. Lägg laxen på plåt med bakplåtspapper
Lax i ugn med färsk spenat

Lax i ugn med färsk spenat

Spenaten som jag sådde i vintras har gett otroligt fin skörd och nu är den på väg att gå i blom så nu äter jag spenat så gott som varje dag här hemma
Fiskgratäng

Fiskgratäng

800 g torskfilé eller annan fiskfilé 1 tsk salt 2 krm vitpeppar 3 msk vetemjöl 3 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 msk fiskfond eller skaldjursfond ca 0. 800 g torskfilé eller annan fiskfilé 1 tsk salt 2 krm vitpeppar. 2 msk fiskfond eller skaldjursfond ca 0
Varm sillgratäng

Varm sillgratäng

Låt sillfiléerna rinna av väl. Skär dem i mindre bitar. Skiva potatisen. Skala och hacka äggen grovt. Skala och hacka löken