Skala och skiva potatisen. Skölj och skiva purjolöken. Lägg ett lager potatis i en smord ugnsfast form. Krydda med salt och peppar och strö på purjolök och dill
Riv mandelmassan. Vispa ihop den med sockret och äggvitan till en jämn smet. Spritsa ut smeten i runda klickar, stora som en 5-krona, på ett bakplåtspapper
Smörj mandelformarna med smält smör. Skålla mandeln. Lägg mandel, bit-termandel, socker och vaniljsocker i skålen till matberedaren med kniven monte-rad och kör till ett mjöl
Det är ju lite smörgåstårtetider nu, får man väl ändå säga. Skolavslutning, konfirmationer, studenter och andra somriga saker man vill fira görs ju enkelt och väldigt gott med just smörgåstårta
Ella ville baka häromdan, det fick bli dessa blondies. Supergoda. Även enkla att göra. Snart är det midsommar och det har verkligen inte varit något strålande väder och ser inte ut att bli det heller
Här kommer recept på min ”födelsedagstårta” 2017 från i fredags. Efter mycket om och men blev det en kladdis – kladdkaka – innehållande mitt favoritgodis center