Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Men jag kände att jag måste hitta på något med alla blåbär vi har i vår trädgård. Tosca är ju så otroligt gott och den kola och nötsmaken passade himla bra tillsammans med blåbären
Vaniljfyllda havrerutor. Hallå. Någon som provat den nya "Prinsessemlan" ännu. Jag måste nog göra det snart, fast jag är lite tveksam till om det inte blir lite too much liksom
På nationaldagen slog jag till med en kaka som jag varit sugen på att prova baka ett tag nämligen HallonBlondies som är en brownie men namnges Blondie när det är vit choklad man använder sig av som ingrediens
Gör små fördjupningar i smeten med fingrarna och tryck försiktigt ned hallon i hålen. en brownie med vit choklad istället för vanligt som får en seghet av muscavadosockret
Först ut är Brownies något mindre kända lillasyster Blondies, bakade på vit choklad. En lagom bränd kaka går fint att rädda med lite pudrat florsocker på toppen
strö över hallonen. 250 g vit choklad200 g smör3 stora Ägg1 3/4 dl Socker1 tsk vaniljsocker3 dl mjöl1 tsk bakpulver150 g hallon1 msk konjak/whiskey 1. Bryt 150 g av chokladen i bitar och värm med smöret i vattenbad under konstant omrörning. 150 g hallon
Vi njöt av gårdagens vackra nationaldagsväder när. Sverige visade sig från sin allra finaste sida. Jag stannade upp och njöt av att baka en kaka jag hittat på pinterest
Tillsätt hallonsylt och lite hushållsfärg. 2 msk hallonsylt. Spritsa ut smeten till 50 runda klickar stora som femkronor på en plåt med bakplåtspapper eller en macaronmatta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.