Tryck ut i pajformen. 1Pajdeg. 1200-300 g räkor 125 g vitlöksost 2 dl ost 2 ägg 1 burk crème fraiche, 2 dl 1-2 msk dill Pajdeg 2 3/4 dl vetemjöl 1 krm salt 90g smör ½ dl vattenKör i hop degen i matberedaren. Grädda 15min i 175 grader Häll sedan i räkorna i pajskalet
Pajdeg. Bred ut krämen i pajskalet. Servera pajen kall. Lägg mjöl och smöret i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad och kör till en smulig massa
Salta lite på laxbitarna och fördela lax och purjolök i pajskalet. Tillsätt kallt vatten och arbeta ihop till en deg som trycks ut tunt i en papprad pajform med löstagbar botten (25 cm i diameter). Häll blandningen i pajformen och grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter tills äggblandningen stannat
Dela kavringen i bitar och kör i matberedaren tills det blir smulor. Smält smöret och blanda i. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten som är 24 cm i diameter
Strimla laxen och lägg i pajskalet tillsammans med räkorna. Tryck ut i en pajform och låt stå kallt i 30 minuter. Häll äggstanningen i pajskalet och grädda i 25 minuter tills äggstanningen stelnat