kokboken

kokboken

  • 16 Recept
Nattjästa baguetter

Nattjästa baguetter

Lördag och I love it. ). Sjukt skönt att få slappa lite och bara ta det lugnt. Träning och PW med en vän har jag också hunnit med sen har jag fixat en del i provköket
Nattjästa baguetter

Nattjästa baguetter

Till sommarens alla räkfrossor och hösten kommande kräftskivor kan det vara fint att göra baguetter. Världens enklaste, dessutom
Smörbullar med mandelkräm

Smörbullar med mandelkräm

Ugn 225 grader. Smula jästen i en bunke. Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37º. Häll degspadet över jästen och rör ut den
Smörbullar

Smörbullar

​Ett måste till helgfikat. Saftiga bullar med vanilj och smörsmak. Toppat med knastrigt socker. Mums
Frasiga våfflor

Frasiga våfflor

När kidsen ber om något som man normalt inte ger dem på veckodagar och verkligen vill lyxa till det lite, vem är jag att säga nej då
Chiapudding

Chiapudding

Chiafrön har blivit otroligt populära och lär vara mycket nyttiga. Det är onekligen praktiskt att kvällen innan göra i ordning sin frukost genom att blötlägga de pyttesmå svarta fröna i lämplig vätska med smaksättning för att morgonen därpå belönas med en krämig välsmakande grötliknande anrättning
Oknådat bröd i gryta

Oknådat bröd i gryta

Du behöver. en ugnsfast gryta med lock. 1. Dag 1. Lös upp jästen i vattnet. Rör ner vetemjöl och salt. Täck med plastfolie och ställ i kylen över natten
Kyckling i krämig sås

Kyckling i krämig sås

Kyckling i krämig sås. 4 stora kycklingfileér. 4 dl creme fraiche. 1½ dl vispgrädde. 1 msk konc. kycklingfond. 3 msk ekologisk ljus soya t
Fläskfilé i god sås

Fläskfilé i god sås

Fläskfilé i god sås. 6 port. 800 gram fläskfilé1 tsk salt1 tsk grovmalen svartpeppar1 hackad gul lök2 dl crème fraiche2 dl grädde2 msk chilisås1 msk Worcestershiresås1 msk soja1-2 pressade vitlöksklyftor1½ msk rosepepparhackad persilja Skär filen i skivor ca 2 cm, platta ut dem något
Kyckling i grönpeppar sås

Kyckling i grönpeppar sås

Det godaste jag ätit på länge. Köp en grillad kyckling och förbered den dagen innan. Denna god kyckling rätt ska helst göras dagen innan
Potatis och morotsgratäng med ramslök

Potatis och morotsgratäng med ramslök

Ramslöken är i säsong på våren men eftersom den går att torka kan man njuta av den tillsammans med de rotsaker som är i säsong nu på hösten… mycket angenäm kombination
Langos.

Langos.

Mat & Middagar. Langos. September 9, 2016 13. 05. Är det någon mer än jag som är helt tokig i langos. Typ det första jag äter när vi kommer iväg till Gröna Lund eller Rimbo marknad
Persiljejärpar i gräddsås

Persiljejärpar i gräddsås

Idag plockade jag in lite persilja och gjorde persiljejärpar till middag. Alltså. Det är ju så gott. Jag brukar göra mina persiljejärpar genom att fylla dem med smör blandat med hackad persilja, man kan arbeta in persiljan direkt i köttfärssmeten istället om man vill men genom att koncentrera persiljan till mitten så ger det mer och godare smak
Smaskiga äppel och kanelbullar

Smaskiga äppel och kanelbullar

Smaskiga äppel och kanelbullar. Något som är mysigt att göra hemma på dagarna med Felicia är att baka och hon tycker att det är roligt att vara med i köket och hjälpa mamma från sin stol som jag har ställt vid köksbänken då
Uppiggande efterrätt.

Uppiggande efterrätt.

Oj vilken härlig dag vi har vaknat till här nere, hösten visar sej absolut från sin bästa sida och vi ska så fort som möjligt stassa oss i varma kläder (för kyligt är det) och ge oss ut för att njuta och lapa sol