Långkok på fläsklägg. Så himla gott. ). Traditionell husmanskost när den är som godast, och enklast. För ett långkok sköter sig själv och du kan pyssla med annat samtidigt som det står och puttrar på spisen och sprider ljuvliga dofter i köket
Vet inte hur ni känner, men jag anser att vardagsmat inte alltid är så skojigt att trixa med. Ni vet de gånger man inte planerat något, inte tagit upp något ur frysen och är vrålhungrig när man kommer hem kl fem
Detta blir ca 3 plåtar söt/surt godis. 25 gr gelatinpulver. 1 dl sockerfri saft. 1 dl vatten. (eller 1 dl sockerfri saft till för att få mer smak det rekommenderas)
Hoppas ni har det bra alla. Här lyser solen nu på morgonen och termometern visar ca -15 grader. Otroligt vackert, men läste däremot att det skulle snöa idag vilket ju vore lite typiskt
Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att skala och skiva potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Strimla sendan löken i den storlek man vill ha, jag vill ha lite större bitar så jag delar den på hälften och sedan skivar den i bågar
Pyttipanna tycker jag är ganska gott, men när jag pluggade i Lund föråt jag mig lite på fryst Krögarpytt som vi alltid hade hemma som backup, så det är inte ofta jag äter någon form av pyttipanna numera
Snart tillbaka till vardagen och då är det bra att ha några goda vardagsrätter i bakfickan. Jag har redan planerat veckans mat och storhandlat, vilket känns jätteskönt att ha gjort
Räkor på en fredag är ju inget nytt här hos oss men egengjord skagenröra på toast var något nytt. Har faktiskt aldrig gjort egen skagenröra förut utan bara köpt men det var ju superenkelt
Vips, så hade halva veckan gått. Vilket betyder att det är lite mindre av januari kvar. Idag är det endast -16, så det är ju bara att ta på sig t-shirt och shorts