4 port. 100 g Karl Johan svamp, färsk eller motsvarande torkad 200 g trattkantareller 5 dl grädde 2 dl mjölk 3% 3 st schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1 dl hönsbuljong ½ msk soja salt/peppar smör till stekning Finhacka löken och svetta den i en
Ni är många fastare som gillar att äta soppa på fastedagen, det går smidigt att laga, både små portioner som storkok och dessutom går det smidigt att äta i farten genom att soppan i en termos
Saffransdoftande fisk- & räksoppa, vem kan motstå de ljuva orden och smakerna. Till soppan serverade jag ett örtigt brytbröd, där jag utgick från detta recept men bytte ut gräslöken mot färsk, hackad basilika och timjan för att följa smakerna i soppan
På sommaren har jag knappt en tanke på att göra soppa alls men nu på hösten och när vintern närmar sig så blir det plötsligt helt naturligt med soppa och jag funderar på olika recept att testa