Gifflar, det är något speciellt med dessa små fyllda vetebröd. Först och främst är de ju gudomligt goda med sin smarriga fyllning, men för mig väcker de också liv i fina barndomsminnen
Som sagt, det blev lite bak i helgen, bland annat de här smarriga hälsosamma bullarna med choklad. Vik ihop degen, skär i 3 cm längder och tvinna ihop till bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, låt jäsa 30 minuter. Sätt in bullarna i ugnen ca 6-9 minuter på 225 grader
Ett recept som jag verkligen fastnade för och blev sugen på att testa var kanellängd i form, för vad går upp mot nybakta kanelbullar, dock tycker jag det är mindre roligt att fixa i ordning en massa bullar och sedan passa alla dessa plåtar i ugnen, därför lät detta recept mycket lovande
I helgen blev det till att baka munkar, det blev både sockrade och doppade i choklad. Det fantastiska med munkar är att de går att dekorera och smaksätta på galet många sätt
Så när jag serverar semlor till andra brukar jag göra sockerbullar till mig själv. Då penslar man helt enkelt bullarna med smält smör och doppar dem i strösocker, hur gott som helst