Kanelbullar
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4.5 2 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 15 dl mjölk
  • 1150 g rumsvarmt smör
  • 11 1/2 dl socker
  • 11 tsk salt
  • 12 tsk stött kardemumma
  • 115-16 dl vetemjöl
  • 1200 g smör
  • 11 1/4 dl socker
  • 11 dl farinsocker
  • 12 msk kanel
  • 1 ägg, pärlsockerSå här gör du 50 minuter Smula jäst i en skål. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen. Rör tills den lösts upp. Tillsätt smör i klickar, socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl, i maskin 10 minuter eller 15 minuter för hand. Låt degen vila i 15 minuter. Gör fyllningen: Rör ihop smör, socker, farinsocker och kanel. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut varje bit till en avlång platta, bred på fyllning. Rulla ihop, skär i bitar. Lägg bullarna i form eller på plåt med bakpapper. Låt jäsa i 1 timme. Tryck försiktigt på en bulle, degen ska åka ut igen, då är den färdigjäst. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 225 grader, 10 minuter. Spara recept 6 kom. Skriv ut Dela E-post Pinna 4343

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.