Mina favoriter

Mina favoriter

  • 37 Recept
Mina favoriter
Stekt fläskkotlett, råstekt potatis och parmesankräm

Stekt fläskkotlett, råstekt potatis och parmesankräm

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram fläskkotlett , hel i bit 0 st salt 0 st svartpeppar 0 st smör 0 st olivolja Kräm 2,5 dl yoghurt , turkisk 100 gram parmesanost 0 st salt 0 st svartpeppar Potatis 800 gram potatis(ar) , fast sort 1 flingsalt 1 olivolja Sallad 100 gram salladsmix , färdigskuren 100 gram morötter , i slantar 0,5 st gurka 0 st olja 0 st vinäger Köp receptet Näringsvärde Kcal
Falukorv med bostongurka i ugn

Falukorv med bostongurka i ugn

1, Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skär skåror i korven men inte ända ner (korven ska hålla ihop i nederkant)
Oxfilé med tryffelsmör, potatis- och jordärtskockskaka, haricots verts och portvinssky

Oxfilé med tryffelsmör, potatis- och jordärtskockskaka, haricots verts och portvinssky

Ingredienser Portioner. 4 Oxfilé med tryffelsmör 1 oxfilé (à 1,5-1,8 kg) 1 vitlöksklyfta 1 schalottenlök rapsolja 200 g smör (rumsvarmt) 1 1/2 tsk färskpressad citronjuice 1 msk finhackad persilja 1 tsk olja smaksatt med tryffelarom 1/2 tsk salt till tryffelsmöret 1 msk kallt smör salt och peppar Frästa haricots verts 300 g haricots verts 5 bananschalottenlökar olivolja salt och peppar Portvinssky 3 dl rött portvin 100 g rotselleri 1 liten morot 1 liten rödlök 2 vitlöksklyftor 1 tomat 2 msk olivolja 1 dl balsamvinäger 2 msk konc kalvfond 4 dl vatten ca 1 1/2 msk brun maizenaredning vatten smör salt peppar Lägg till i inköpslistan
Mumsig stek i lergryta.

Mumsig stek i lergryta.

Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den). Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
Jennie Walldéns Special Ribs

Jennie Walldéns Special Ribs

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1000 gram revbensspjäll , tjocka, halverade över benen 1,5 dl vatten 0 st salt 0 st svartpeppar Glace 0,5 dl oystersås 1 nypa(or) kanel 1 tsk fisksås 1 tsk rödvinsvinäger 2 klyfta(or) vitlök , pressade 3 cm ingefära , riven 3 msk tomatpuré 1 nypa(or) salt 100 ml sweet chilisås 0,5 dl honung 2 tsk sambal oelek 1 nypa(or) svartpeppar Sallad 200 gram vitkål 2 msk olivolja 0 st salt 200 gram palsternacka(or) 250 gram morötter 0,5 st citron(er) 0 st svartpeppar Tillbehör 2 dl ris Köp receptet Näringsvärde Kcal
Fyllda paprikor med vegetarisk röra

Fyllda paprikor med vegetarisk röra

En klassiker, en i en "grönare" tappning. Att fylla paprikor är både praktiskt och gott. Vill du äta ett vegetariskt alternativ är detta fantastiskt gott - godare än med köttfärsfyllning om du frågar mig
BROCCOLI OCH ÄDELOSTPAJ

BROCCOLI OCH ÄDELOSTPAJ

Oj vad många år sen jag åt broccoli och ädelostpaj, det är ju så gott. Paj överhuvudtaget är gott oavsett om det är matpajer eller söta pajer
Vegetarisk curry bowl med kikärtor

Vegetarisk curry bowl med kikärtor

Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
Grundrecept Muffins

Grundrecept Muffins

Provade det här Grundreceptet på muffins som jag hittade på någon hemsida. De går göra precis som det står på receptet, men det går även kombinera på lite olika sätt beroende på vilken smak man vill ha
Krämig kycklingsås och pasta

Krämig kycklingsås och pasta

Koka 4 portioner pasta enligt anvisningarna på förpackningen. Skär kycklingen i lagoma bitar och stek dem i olja tills dem är klara
Moussaka

Moussaka

Ca 6-7 port. 2 Auberginer (ca 750 g i 1 cm tjocka skivor). 5 stora potatisar, kokta, skalade. och skivade – förkokta är att föredra för att förkorta tillagningstiden
Suovasgryta med potatismos och konjakslingonsylt.

Suovasgryta med potatismos och konjakslingonsylt.

Till huvudrätt på påskmiddagen så gjorde jag lite av en favorit i repris. Suovasgryta. Men första gången fick bara jag avnjuta den, och den är god nog att låta andra få smaka