Var hos min dotter på påskdagen och hon hade köpt lax, som jag fick äran att tillreda. Jag lyckades med konststycket att göra en otroligt god topping till laxen som jag vill dela med mig av
God kväll, nu är det snart dax att lägga sig under täcket. -). Men först tänkte jag lägga in dagens mat också, så inte det blir utdraget till nån annan dag, det har jag ju ändå några rätter som ligger och väntar på att få komma in på bloggen
Ingredienser Laxbiffar 4 st laxfiléer 1 st Ägg 1 st hackad gul lök 1 st lime - rivet skal och saften 1 st urkärnad röd chilipeppar 1 tsk Salt 1 krm svartpeppar Smör Limeaioli 2 st pressade vitlöksklyftor 1 msk limesaft 1 msk dijonsenap 1 st helt ägg 2 dl neutral rapsolja 1 tsk rivet limeskal salt & peppar Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Citronmarinerad fänkål och lax. Jag hittade ett recept på citronmarinerad fänkål i senaste numret av tidningen Matkärlek och kände direkt att jag var tvungen att testa det
Ikväll blev det en riktig god och lättlagad pasta som du gör på under 25minuter. Penne pasta och grön broccolisås med en god smak av rökt lax som lyxig topping
Enkelt och ljuvligt. Lax och västerbottensost i fin kombo. 8 portioner 8 portionsbitar lax 200 gram riven västerbottenost 5 dl grädde 1 dl chilisås salt och peppar Lägg laxen i en form
De tre senaste söndagarna har jag bestämt mig för att underlätta för veckan som kommer därpå. Jag har lagat lunch och middagar för fyra dagar fram ungefär och det gör mig en smula lyckligare