Konservering.

Konservering.

  • 10 Recept
Farmors ingefärspäron

Farmors ingefärspäron

Ett av mina barndomsminnen var när vi var hos min farmor och blev bjudna på hennes egna inlagda ingefärspäron
Äppelmarmelad med kanelsmak

Äppelmarmelad med kanelsmak

Skala och skiva äpplena. Koka dem i vattnet, med lock på i ca 15 minuter. Rör då och då i kastrullen. Blanda i kanelen och sockret och låt det koka 5 minuter till
Äppelchutney

Äppelchutney

30 Oct. 06. 27. Äppelchutney. 0kommentarer. Det är ju som sagt äppelsäsong men det kändes som att jag nått min nivå på bakning med äpplen så jag gjorde en äppelchutney istället som jag sen kan servera till kyckling eller fläskkött
Äppelchutney med russin

Äppelchutney med russin

Gör så här Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Skala och hacka löken. Blanda alla ingredienser i en kastrull
Äppelchutney

Äppelchutney

Ingredienser. 2 gula lökar. 1 kg syrliga äpplen. 2 dl äppelcidervinäger. 3 dl socker. 1 dl sultanrussin (kan uteslutas)
Päronmarmelad med ingefära

Päronmarmelad med ingefära

Äntligen dinglar det av päron i trädgården och jag funderar över vad jag ska hitta på med all frukt. Lite god marmelad till osten är aldrig fel

Supergod päronmarmelad med ingefära

Det här är en väldigt god och lättlagad marmelad som passar extra bra till scones. 1 kg päron, skurna i cm-stora kuber (man behöver c
Äppelsylt med kanel

Äppelsylt med kanel

Hej på er. Nu är det verkligen äppelsäsong. Härligt. Vad gör du med alla äpplen du får tag i. Äppelkaka är väl en riktig klassisker förstås, mos likaså