Bröd

Bröd

  • 25 Recept
Långjäst bröd

Långjäst bröd

Jag har ju gett upp det där med surdeg just för tillfället och tycker att det här brödet blir supergott
Fluffiga frallor

Fluffiga frallor

Briocher är ett franskt bröd som innehåller kopiösa mängder av smör och ägg. De här supergoda fluffiga frallorna är väldigt enkla att baka
Snabba och goda plättbröd

Snabba och goda plättbröd

Snabba plättbröd. ljumna plättbröd till. Jobbade snabbt ihop en deg och plattade ut lagom stora bröd till
Kalljästa baguetter!

Kalljästa baguetter!

När jag bjuder på gryta eller soppa tycker jag om att servera ett gott bröd till och så blev det även denna gång
Ljust surdegsbröd

Ljust surdegsbröd

En mycket gott surdegsbröd med seg, hård skorpa och luftbubblor inuti, precis som ett surdegsbröd skall vara
SURDEG

SURDEG

Surdegen är bra för brödets struktur, smak & hållbarhet. • En termometer kan vara bra att ha för att kontrollera att bröden har rätt innertemperatur
Rustika lantbröd

Rustika lantbröd

Nu har det hänt och jag erkänner villigt – jag är fullkomligt brödbaksberoende igen. Denna vecka har jag stått med fingrarna i en bröddeg samtliga dagar
Brioche

Brioche

Vält ut degen på mjölat bord och väg upp antingen limpor eller hamburgerbröd. Hamburgerbröden runddrivs och läggs på plåt klädd med bakplåtspapper
Briocher!

Briocher!

Denna goda lilla brödbit från Frankrike är helt fantastiskt god. Bakade dessa i helgen och käkade dem både till brunch och använde dem som bröd till en skagentoast på kvällen
Kalljäst bröd över natten

Kalljäst bröd över natten

På begäran från mina följare på Instagram kommer här ett recept på kalljäst bröd som du jäser i kylen över natten
Rostbröd

Rostbröd

En av sakerna på önskelistan var ett bra rostbröd. Forma till en limpa och lägg i bakplåtspappersklädd brödform
Vörtbröd

Vörtbröd

50 g jäst för söta degar33 cl julmust33 cl mörk öl eller porter250 g kvarg1 dl brödsirap4 tsk salt1 msk mald ingefära 2 msk mald pomeranskal1/2 tsk mald kryddnejlikor 2 dl russin20-22 dl rågsikt Det blir ca 32 st Smula ner jästen i en bunke. 1 dl brödsirap
Juligt bröd med hasselnötter, äpple och kanel

Juligt bröd med hasselnötter, äpple och kanel

Tipsade om ett smarrigt och juligt bröd på instagram i morse och här kommer receptet. Tillsätt mjöl, känn efter hur mycket vetemjöl som behövs, degen ska inte vara kladdig med det får inte bli för mycket mjöl för då blir brödet torrt
Norskt havregrynsbröd

Norskt havregrynsbröd

Nagga de färdigjästa bröden lätt med en gaffel och pensla dem med lite vatten. Stjälp ur bröden ur formen när de svalnat något, låt kallna på galler under bakduk
Mitt populära valnötsbröd

Mitt populära valnötsbröd

Mitt allra bästa mjuka bröd. Jag vet att många passar på att baka på söndagar, så idag får du receptet på ett av mina genom tiderna mest populära bröd
Roys saffransbullar med fördeg

Roys saffransbullar med fördeg

SaffransdegBörja med en fördeg. Värm upp mjölken med saffran till fingervarmt och lös upp jästen i den
Bondbröd

Bondbröd

Degen ska vara ganska lös, då bli brödet luftigt. Låt bröden svalna på galler utan bakduk. Grädda i 15-20 minuter på näst nedersta falsen tills bröden fått brun skorpa
Scones

Scones

Det stod i receptet att det skulle bli två bröd, och det blev det, men två jättebröd, så räkna med att det räcker till fyra pers
Roys bästa kanelbullar

Roys bästa kanelbullar

Smula jästen i bunken till din matberedare. Värm mjölken till ljummen, slå över jästen och blanda runt
Kryddburkens vörtbröd med julmust

Kryddburkens vörtbröd med julmust

Jag har i många år försökt få till det där goda vörtbrödet som är lite tyngre, mer rejält, med sötma av massor med russin och sirap
Lepinja/somun - pita bröd till cevapcici.

Lepinja/somun - pita bröd till cevapcici.

Lepinja/ somun är ett bröd som serveras på Balkan oftast med cevapcici och pljeskavice. Brödet heter olika beroende på var man kommer ifrån och ofta är det rutmönstrat på toppen